Fetafylld brödkrans med tomater

Serverar: 1 portioner

Stort och generöst bröd med medelhavssmak, som passar utmärkt på utflykten eller att bjuda till en sallad eller soppa.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • ½ msk salt
  • 2 msk olivolja
  • Ca 13 dl siktat dinkelmjöl
  • Fyllning
  • 200 g fetaost
  • 2 dl färska oreganoblad
  • 1 burk soltorkade tomater i olja, 200 g
  • 4 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i ca 1 timme.
    2. Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Kavla ut den till en platta som mäter ca 30x50 cm. Strö på smulad ost, oregano och hackade tomater. Droppa på olivolja och krydda med salt. Rulla ihop degen som en rulltårta. Lyft över den på en bakplåtspappersklädd plåt och forma till en krans. Pudra över lite mjöl. Låt jäsa under duk i 30-40 minuter.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Servera nygräddat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben