Fetaostbröd med oregano

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar

Så härligt gott bröd! Perfekt buffébröd.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 14-15 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 3 msk rumsvarmt smör
  • 200 g fetaost
  • 1 msk oregano (torkad)
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1.Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig. 3. Tillsätt smör, honung, salt och det mesta av mjölet. 4. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 45 min. 5. Sätt ugnen på 250 grader. 6. Arbeta degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Platta eller kavla ut varje del till en ca 1 cm tjock kaka. 7. Bred på smöret (det som ska vara i fyllningen), smula över fetaosten och strö över oregano. Rulla ihop som när du bakar kanelbullar, och forma de båda rullarna till 2 kransar. 8. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper (jag brukar köra på samma plåt, om man knör lite får de plats båda två… ). Pensla dem med vatten och strö över flingsaltet. 9. Låt jäsa ca 20 min. Gör några snitt i kransarna, och grädda i nedre delen av ugnen i 5 min. Sänk sedan värmen till 200 grader, och grädda i 25 min till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mikan 17 november 2008

    tack för detta receptet ...smakade mums=)

    asahallberg 14 april 2009

    Mycket gott bröd!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben