Fetaostgratinerad färsbiff med oliver

Serverar: 4 portioner

Färsbiff kan behöva piggas upp en smula. Här har vi tillsatt soltorkade tomater och oliver i smeten och gratinerat biffarna med fetaost.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • ½ lök
  • 1 ägg
  • ½ dl soltorkade tomater
  • ½ dl svarta oliver
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tomat
  • 100 g fetaost
  • Matfett till stekning
  • Instruktioner

    1. Ugn 250°
    2. Låt ströbrödet svälla i mjölken minst 10 minuter. Hacka löken fint och fräs den. Arbeta in saltet i färsen. Hacka oliver och soltorkade tomater. Blanda färsen med ströbröd, mjölk, ägg, lök och de soltorkade tomaterna. Vänd ner oliverna sist.
    3. Forma färsen till jämna biffar. Bryn dem på medelvärme och lägg i en ugnssäker form.
    4. Skiva tomaten och lägg på biffarna och strö över fetaosten. Gratinera det hela i ugnen i ca 10 minuter. Servera med kokt potatis och broccoli.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben