Färsbiff kan behöva piggas upp en smula. Här har vi tillsatt soltorkade tomater och oliver i smeten och gratinerat biffarna med fetaost.
Ingredienser
400 g nötfärs
4 msk ströbröd
1 dl mjölk
½ lök
1 ägg
½ dl soltorkade tomater
½ dl svarta oliver
Salt
Peppar
1 tomat
100 g fetaost
Matfett till stekning
Instruktioner
Ugn 250°
Låt ströbrödet svälla i mjölken minst 10 minuter. Hacka löken fint och fräs den. Arbeta in saltet i färsen. Hacka oliver och soltorkade tomater. Blanda färsen med ströbröd, mjölk, ägg, lök och de soltorkade tomaterna. Vänd ner oliverna sist.
Forma färsen till jämna biffar. Bryn dem på medelvärme och lägg i en ugnssäker form.
Skiva tomaten och lägg på biffarna och strö över fetaosten. Gratinera det hela i ugnen i ca 10 minuter.
Servera med kokt potatis och broccoli.