Fetaostjärpar med bönsallad & morotstsatziki

Serverar: 4 portioner

Du som äter enligt GI är detta en rätt för dig, men även du som inte gör det.

Ingredienser

  • 2 scharlottenlökar
  • 500 g nötfärs
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 100 g fetaost
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja
  • Morotstzatziki
  • 2 stora morötter eller 3-4 mindre
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • Bönsallad
  • 1 liten rödlök
  • Ca 400 g svarta bönor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • En halv kruka färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Hacka schalottenlökarna fint och blanda med nötfärs och grädde. Smula sönder fetaosten och blanda ner i färsen. Salta och peppra. Forma till avlånga järpar och stek i olivolja. När de är spänstiga när man trycker på dem så är de färdiga
    2. Skala och riv morötterna fint. Blanda med yoghurt och pressad vitlök. Salta och peppra.
    3. Hacka rödlöken fint. Blanda löken med bönorna- skölj dem väl om de är på burk. Häll över olivolja, vit balsamvinäger, salt och peppar. Hacka basilikan och blanda ner.
    4. Servera järparna med bönsalladen och morotstatziki.

    Liknande recept

    3
    10 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben