Fetaostpaj med spenat och zucchini

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Bra att ta med sig, passar även på kalas.

Ingredienser

  • 500 g fryst bladspenat, tinad
  • 1 zucchini, i tärningar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk smör
  • ½ tsk muskotnöt, riven
  • 2 krm salt
  • 3 krm svartpeppar
  • ÄGGSTANNING
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 200 g fetaost, smulad
  • 2 krm salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 5 plattor filodeg
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Fräs spenat, zucchini och lök i smör, och krydda med muskotnöt, salt och peppar. Låt blandningen svalna.
    2. Äggstanning: Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen, smaka av med salt och peppar. Blanda ner den avsvalnade spenatblandningen i äggstanningen. Smörj en pajform, gärna med löstagbara kanter, med olivolja.
    3. Dela filodegsplattorna på mitten, och klä sedan botten med tre lager filodeg, ett lager i taget, pensla med olivolja. Bred ut hälften av spenat och zucchinifyllningen, och lägg på ett nytt lager filodeg på samma sätt som förut.
    4. Lägg på resten av fyllningen och täck med de sista filodegsplattorna. Grädda mitt i ugnen, i cirka 40 minuter.
    5. Servera gärna med en blandad sallad med valnötter, gröna oliver och mangoldskott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben