Serverar: 16-18 portioner
Tidigare när jag bakade bröd själv mycket, brukade jag göra dessa.
Ingredienser
4 dl kokande vatten
4 dl fiberhavregryn
25 g matfett
2 tsk salt
2 dl kallt vatten
2 msk sirap
50 g jäst
Ca 11 dl mjöl
Instruktioner
- Häl kokande vatten över grynen, klicka i matfett och rör om. Låt stå 30 minuter.
Tillsätt salt, vatten och sirap. Smula ner jästen och tillsätt det mesta av mjölet. Spar lite till utbakningen.
Låt jäsa under duk ca 40 minuter.
- Rulla och platta ut till tekakor ca 16 stycken.
Jäs dem under duk ca 30 minuter.
Grädda mitt i ugn ca 10 minuter i 225 grader.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Har bakat dessa i kväll! Mycket goda! Jag tog vetemjöl special.
Bakade dessa i går kväll och de blev kanon goda så du får fyra poäng av familjen.