Fikonsallad med karamelliserat chokladbacon

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Bacon och choklad till förrätt? Ja! Fikonen kan bytas ut mot mogna päron.

Ingredienser

  • 140 g bacon
  • 150 g brunt farin
  • 2-3 msk vatten
  • 100 g mörk choklad
  • 4 färska fikon
  • 2 salladslökar
  • 2 dl blandade salladsblad
  • Crema di balsamico
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°C. Lägg ett grillgaller över en långpanna. Rör ut vattnet lite i sänder i farinet så att det blir en trögflytande smet. Pensla baconstrimlorna med smeten. Lägg dem på gallret och ugnsstek dem längst upp i ugnen i 8-10 minuter. Det är viktigt att baconflottet och överflödigt socker kan droppa ner från baconet, då det annars kan bli segt och bränt. Låt baconet svalna. Smält chokladen och pensla baconskivorna efter behag. Lägg baconskivorna på en tallrik med bakplåtspapper och låt dem stå i kylen en stund så chokladen får stelna. Skär fikonen i klyftor. De bör ha rumstemperatur vid servering. Lägg upp sallad, lök, fikon och bacon på tallrikar och ringla över crema di balsamico.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben