Filé Provencal

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God och snabblagad gryta till fest. Öka gärna på "såsmängderna".

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé (kycklingfilé går lika bra!)
  • 200 g färska champinjoner
  • smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk senap
  • 1 st pressad vitlöksklyfta (eller efter smak!)
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 3 dl vispgrädde (el. matlagn.grädde)
  • Instruktioner

    Skär filén i 1 cm tjocka skivor. Skölj och skiva champinjonerna. Bryn köttet i smör i en stekgryta. Ta upp det. Bryn champinjonerna. Lägg i köttet igen. Tillsätt salt, peppar, senap, vitlök, persilja och vispgrädde. Låt koka ihop ca 5 minuter. Servera med kokt ris eller potatis och en sallad.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben