Filmjölksbröd med tomat och rostade melonkärnor

Serverar: 1 portioner

Härligt bröd med sötma från tomater och knaprighet från pumpa- och melonkärnor. Ett bröd fullspäckat med fröer och fibrer!

Ingredienser

  • 5 dl grahamsmjöl
  • 2 dl fiberhavregryn
  • 3/4 dl fyrkornskross
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • ½ dl melonkärnor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 5 små körsbärstomater
  • 4 dl filmjölk
  • 3 msk flytande honung
  • Garnering
  • Pumpa- och saltade melonkärnor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Hacka tomaterna i lagom små bitar. Tillsätt filmjölk, honung samt de hackade tomaterna i mjölblandningen och rör om till en kletig smet.
    3. Fördela smeten i en pappersklädd brödform ca 1½ liter och toppa degen med lite pumpakärnor och saltade melonkärnor.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 60 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben