Filmjölkslimpa med morötter

Serverar: 2 portioner

Brödet behöver inte jäsa och är fyllt med nyttiga fibrer och frön.

Ingredienser

  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • ½ dl sesamfrön
  • 1 dl rågkross
  • 1½ tsk bikarbonat
  • 1½ tsk salt
  • 1 dl mörk sirap
  • 1-2 morötter, finrivna
  • 4 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl fiberhavregryn
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 liter filmjölk
  • Garnering
  • Fiberhavregryn
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Blanda ihop solros-, lin- och sesamfrön, rågkross, bikarbonat och salt i en bunke. Rör om ordentligt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en kladdig deg.
    3. Fördela degen i två limpformar, ca 1½ liter, med bakplåtspapper. Strö över lite fiberhavregryn. Grädda limporna längst ner i ugnen i ca 1½ timme. Låt dem svalna i formarna. Linda in limporna i handdukar och låt dem ligga i några timmar innan du skär upp dem.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben