Filmjölkslimpor med morot och linfrön

Serverar: 3 portioner

Tid: 2 timmar 10 minuter

Jäsfritt bröd från Lagalätt.

Ingredienser

  • 1 liter filmjölk
  • 2 dl mörk sirap
  • 18 dl rågsikt ( 1 kg)
  • 1 dl krossade linfrön
  • 5 tsk bikarbonat
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 msk malda brödkryddor t ex anis och fänkål
  • 1 msk salt
  • 2 dl grovriven morot (ca 1 stor morot)
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 150 grader. Rör filmjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken. Tillsätt morötterna, blanda ordentligt med mjölet. Smörj 3 avlånga formar (á 11/2 liter) Fördela den kladdiga degen i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen i 1-1/2 timme. Känn med provsticka när brödet är torrt. Ta ut och pensla limporna med vatten. Stjälp upp dem på ett galler och låt svalna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Disen 5 maj 2009

    Jättegott och saftigt bröd. Jag hade bara två formar och det gick lika bra. Högsta betyg för detta goda bröd. Vill du så lägger jag in en bild. Hör av dig i så fall. Tack för receptet. Kram Disen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben