Filoncini med oliver

Serverar: 20 portioner

De här smakrika bröden påminner om grissini. Den här varianten är matigare och lite tjockare om midjan. Originalbröden i Italien bakas på surdeg.

Ingredienser

  • 1 dl svarta oliver
  • 1 dl gröna oliver
  • 1 tsk rosmarin
  • ½ pkt jäst
  • 2 tsk flingsalt
  • 4 dl fingervarmt vatten, 37 grader
  • 1 dl olivolja
  • 10 dl durumvetemjöl
  • Instruktioner

    1. Hacka de båda olivsorterna. krossa rosmarinen i en mortel.
    2. Smula ner jästen i en bunke. Blanda ner salt och vatten och rör så att jästen löses upp. Tillsätt olivolja och krossad rosmarin.
    3. Tillsätt olivhacket. Arbeta in mjölet. Knåda degen ordentligt och låt den sedan jäsa ungefär 1 timma. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela i 20 bitar och forma långa rullar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Grädda bröden 15-20 minuter.
    5. Servera gärna filoncinin till soppa eller på en italiensk buffé. Pricken över i blir om du rullar in bröden i parmaskinka eller salami.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben