Fin sockerkaka

Serverar: 10 portioner

En god kaka!

Ingredienser

  • 1 tsk Arla smör- & rapsolja
  • ½ dl ströbröd
  • 150 g margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1½ dl vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º.
    2. Smöra och bröa en ugnsform.
    3. Vispa margarin och socker poröst.
    4. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om.
    5. Häll i vattnet. Rör ner mjöl och bakpulver. Häll smeten i formen.
    6. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter. Låt svalna.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sockerkaka
    Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Baka smalt!
    Visst kan man baka smalt också! Det finns dessutom recept som blir rik...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben