I bärtider är det roligt att baka och bjuda på en hemlagad bärpaj. Här är ett recept på en god paj med smak av mandelmassa och körsbär, att servera till eftermiddagskaffet.
Ingredienser
Mördeg
100 g smör eller margarin
1 äggula
½ äggvita
3/4 dl socker
2½-3 dl vetemjöl
Fyllning
100 g mandelmassa
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
1½ dl tjock, vispad grädde
5 dl körsbär
1 dl socker
Instruktioner
- Rör matfett och äggula smidigt. Vispa hela äggvitan så är den lättare att dela.
- Rör ner äggvita och socker i smeten och rör den smidig. Tillsätt vetemjöl och rör degen jämn och fin. Låt degen vila kallt i en timma.
- Kavla eller tryck ut degen i en pajform. Dra upp degen vid kanterna. Grädda i 200 grader 12-15 minuter. Låt pajen svalna.
- Riv mandelmassan grovt. Rör ner äggulorna, tillsätt vaniljsocker och den vispade grädden. Häll smeten i formen. Skölj bären och lägg dem i formen. Strö socker över. Grädda i 15-20 minuter eller tills bären är mjuka och pajen fått fin färg. Låt den svalna. Sikta florsocker över och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Sommarpajer
Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för...
Pajer
En god sommarpaj hör sommaren till. En sådan som nästan bara blir goda...