Fin sommarpaj med bär

Serverar: 8 portioner

I bärtider är det roligt att baka och bjuda på en hemlagad bärpaj. Här är ett recept på en god paj med smak av mandelmassa och körsbär, att servera till eftermiddagskaffet.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 äggula
  • ½ äggvita
  • 3/4 dl socker
  • 2½-3 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g mandelmassa
  • 2 äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1½ dl tjock, vispad grädde
  • 5 dl körsbär
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och äggula smidigt. Vispa hela äggvitan så är den lättare att dela.
    2. Rör ner äggvita och socker i smeten och rör den smidig. Tillsätt vetemjöl och rör degen jämn och fin. Låt degen vila kallt i en timma.
    3. Kavla eller tryck ut degen i en pajform. Dra upp degen vid kanterna. Grädda i 200 grader 12-15 minuter. Låt pajen svalna.
    4. Riv mandelmassan grovt. Rör ner äggulorna, tillsätt vaniljsocker och den vispade grädden. Häll smeten i formen. Skölj bären och lägg dem i formen. Strö socker över. Grädda i 15-20 minuter eller tills bären är mjuka och pajen fått fin färg. Låt den svalna. Sikta florsocker över och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sommarpajer
    Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för...

    Pajer
    En god sommarpaj hör sommaren till. En sådan som nästan bara blir goda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben