Fina fisken!

Serverar: 5 portioner

Familjens favorit!

Ingredienser

  • Ryggfile av torsk 6 bitar ca 740 g
  • I stor purjolök
  • 4 msk citronsaft
  • 2 st champinjonost på tub från Kavli à 300 g
  • 5 dl crème fraiche
  • 400 g hela champinjoner från burk
  • Ca 3 dl riven greve ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Strimla purjo och lägg i smord form. Lägg fisken över och pressa citronsaft över salta lite. Täck med folie. Ställ in i ugnen ca 20 min.
    3. Under tiden fräser man champinjonerna. Blanda ihop champinjonosten med crème fraichen. Ta fisken ur ugnen när den är klar och häll av spadet.
    4. Strö över de frästa champinjonerna och bred över röran strö över den rivna osten.
    5. Gratinera i ugnen ca 5min tills allt blivit genom varmt och fått lite färg!
    6. Kokt potatis och sallad är gott till.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lär dig laga god fisk
    Fisk, tillagad på rätt sätt, är bara såå gott! Tyvärr är det många...

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Japansk matlagning
    Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben