Familjens favorit!
Ingredienser
Ryggfile av torsk 6 bitar ca 740 g
I stor purjolök
4 msk citronsaft
2 st champinjonost på tub från Kavli à 300 g
5 dl crème fraiche
400 g hela champinjoner från burk
Ca 3 dl riven greve ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Strimla purjo och lägg i smord form. Lägg fisken över och pressa citronsaft över salta lite. Täck med folie. Ställ in i ugnen ca 20 min.
- Under tiden fräser man champinjonerna. Blanda ihop champinjonosten med crème fraichen. Ta fisken ur ugnen när den är klar och häll av spadet.
- Strö över de frästa champinjonerna och bred över röran
strö över den rivna osten.
- Gratinera i ugnen ca 5min tills allt blivit genom varmt och fått lite färg!
- Kokt potatis och sallad är gott till.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Lär dig laga god fisk
Fisk, tillagad på rätt sätt, är bara såå gott! Tyvärr är det många...
Härliga fiskrätter!
Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...
Japansk matlagning
Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...