Fisk med ajvar och räkor. För alla?
Läs noga ingrediensförteckningen på aivar relish.
I övrigt är rätten gluten- och äggfri.
Laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Mjölkproteinfri: byt ur crème fraichen mot sour supreme (innehåller soja).
Ingredienser
600 g fiskfilé t ex lax och kolja eller hoki
2 dl lätt crème fraiche
1 dl ajvar relish (paprikaröra)
70 g färsk bladspenat
150 g skalade räkor
salt och peppar
Instruktioner
- Tina fisken om den är fryst och torka den torr. Skär den i bitar.
- Vispa ihop crème fraiche och ajvar i en låg panna. Koka upp och lägg i fisken. Sjud på svag värme ca 5 minuter under lock. Vänd ner spenaten och låt det bli varmt. Krydda med salt och peppar.
Strö över räkorna.
- Servera fiskpannan med ris och haricots verts.
Liknande recept
Kommentarer (0)