Fisk med ajvar och räkor

Serverar: 4 portioner

Fisk med ajvar och räkor. För alla? Läs noga ingrediensförteckningen på aivar relish. I övrigt är rätten gluten- och äggfri. Laktosfri: använd laktosfri crème fraiche. Mjölkproteinfri: byt ur crème fraichen mot sour supreme (innehåller soja).

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé t ex lax och kolja eller hoki
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl ajvar relish (paprikaröra)
  • 70 g färsk bladspenat
  • 150 g skalade räkor
  • salt och peppar
  • Instruktioner

    1. Tina fisken om den är fryst och torka den torr. Skär den i bitar.
    2. Vispa ihop crème fraiche och ajvar i en låg panna. Koka upp och lägg i fisken. Sjud på svag värme ca 5 minuter under lock. Vänd ner spenaten och låt det bli varmt. Krydda med salt och peppar. Strö över räkorna.
    3. Servera fiskpannan med ris och haricots verts.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben