Fisk med rotfrukter

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 45 minuter

Fisk är gott.

Ingredienser

  • 500 g laxfilé (skinn- och benfri)
  • 50 g fetaost (max 10 % fett)
  • 1 dl naturell lättyoghurt (0,5 % fett)
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk mineralsalt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • Rotfruktsplockepinn
  • 2 rödlökar
  • 4 palsternackor
  • 4 morötter
  • 4 rödbetor
  • 8 skalade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk havssalt (eller annat salt med grövre korn)
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader. Mosa fetaosten och blanda med yoghurt och rosmarin. 2. Bred röran på laxen som saltats och pepprats. Skala löken och rotfrukterna. 3. Skär löken och rödbetorna i små klyftor, morötterna och palsternackorna i smala stavar. Lägg rotfrukterna och löken i en långpanna tillsammans med de hela vitlöksklyftorna. 4. Häll över olivoljan och kryddorna, blanda allt ordentligt. Det görs enklast med händerna. Tillaga i ugnen i cirka 30 minuter. När det gått 10 minuter av tiden, lägg in laxen vid sidan av grönsakerna.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gott med vegetarisk mat!
    Jag anser att vegetarisk mat självklart skall vara så smakrik och g...

    Koka soppa på en spik
    Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...

    Att gå ner i vikt
    Det är inte enkelt att gå ner i vikt. Men tänk på att det säkert t...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben