Fisk med sting

Serverar: 4 portioner

God och lättlagad fiskrätt med bacon som smakbrytare.

Ingredienser

  • 500 g fiskfilé, t.ex. torsk eller sej
  • 2 ½ msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk fransk senap
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 pkt bacon, ca 140 g
  • Instruktioner

    1. Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en tjockbottnad vid kastrull. Tillsätt resten av mjölken, senap och kryddor. Koka 2-3 minuter.
    2. Lägg ner ihoprullade fiskfiléer i kastrullen. Låt sjuda under lock tills fisken är vit och fast, 5-10 minuter.
    3. Lägg bacon i medelvarm stekpanna och knaperstek den 2 ½ minuter på varje sida. Låt rinna av på hushållspapper.
    4. Smula baconet över fisken och servera med t.ex. pressad potatis och grönsaker.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pingst är grillhelg
    Våren är härlig med alla helger som avlöser varandra. Arbetsveckorn...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben