God och lättlagad fiskrätt med bacon som smakbrytare.
Ingredienser
500 g fiskfilé, t.ex. torsk eller sej
2 ½ msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 msk fransk senap
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 pkt bacon, ca 140 g
Instruktioner
- Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en tjockbottnad vid kastrull. Tillsätt resten av mjölken, senap och kryddor. Koka 2-3 minuter.
- Lägg ner ihoprullade fiskfiléer i kastrullen. Låt sjuda under lock tills fisken är vit och fast, 5-10 minuter.
- Lägg bacon i medelvarm stekpanna och knaperstek den 2 ½ minuter på varje sida. Låt rinna av på hushållspapper.
- Smula baconet över fisken och servera med t.ex. pressad potatis och grönsaker.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Pingst är grillhelg
Våren är härlig med alla helger som avlöser varandra. Arbetsveckorn...