Fisk med vitlök

Serverar: 3 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagad fisk med massor av vitlök. Mina barns favoritfisk!

Ingredienser

  • 400 g torsk eller annan vit fisk
  • 5 dl crème fraiche
  • 4 vitlöksklyftor
  • ½ purjolök
  • 1 fisk- eller grönsaksbuljongtärning
  • Vitpeppar
  • Ev. örtsalt eller vanligt salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fisken i en ugnssäker form. Skiva purjolöken.
    2. Häll upp crème fraichen i en skål och pressa ner vitlöken med en vitlökspress. Smula ner buljongtärningen, häll i purjolöken, vitpepparn och ev saltet. Häll blandningen över fisken.
    3. Ställ in formen i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Servera potatis, mos eller ris till och en härlig sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fisk!
    Här får ni helgens bästa recept på en riktigt god fransk fiskrätt!...

    Musslor
    Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan...

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben