Fisk- och skaldjursgryta

Serverar: 4 portioner

Mustig med smak av curry.

Ingredienser

  • 2 små gula lökar
  • 1 fänkål
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 4 medelstora potatisar
  • 1 liten purjolök
  • 2-3 msk olivolja
  • ½ tsk curry
  • 4 stora tomater
  • 1 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • Ca 100 g färska spenatblad eller 1 litet paket lättstuvad bladspenat
  • 1 bit citronskal
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk hummerfond
  • 2 dl crème fraiche med örter
  • 300 g laxfilé
  • 300 g hällefilé eller annan vit fisk
  • 100-200 g skalade räkor
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och fänkålen. Skiva vitlöken, Skala och skär potatisen i bitar. Skär purjolöken i ringar. Fräs alltsammans i olivolja och curry i ca 5 min i en stor gryta.
    2. Hacka och tillsätt tomaterna, vinet, spenabladen och citronskalet.
    3. Smula över buljongtärningen och tillsätt hummer fond. Späd med 1 dl vatten och koka sakta under lock 10 min.
    4. Rör i crème fraiche och tillsätt fisken skuren i tärningar. Sjud på mycket svag värme i 5 min. Smaka av. Strö över räkor och dill. Servera gärna med gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben