Fisk- och skaldjursnudlar med rostad kokos

Serverar: 2 portioner

Ingen stark rätt men den har ändå tydliga smaker av lime, kokos och fisksås från asiatiska köket.

Ingredienser

  • 100 g äggnudlar
  • 1 knippa salladslök eller purjolök
  • 1 klyfta salladskål (ca 200 g)
  • 1 röd paprika
  • 2 msk kokosflingor
  • 150 g sejfilé
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk sweet chilisås
  • 2 tsk fisksås
  • 100 g skalade räkor
  • Tillbehör
  • Limeklyftor
  • Instruktioner

    1. Koka äggnudlarna i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
    2. Strimla salladslöken och salladskålen. Kärna ur och strimla paprikan.
    3. Rosta kokosen i en torr het wok eller stor stekpanna tills den fått fin färg och lägg den på ett fat så länge.
    4. Skär fisken i strimlor. Woka den någon minut i hälften av oljan. Krydda med salt och ta upp fisken på ett fat.
    5. Woka grönsakerna i resten av oljan ca 5 min. Låt nudlarna rinna av och vänd ner dem i woken. Krydda med soja, sweet chilisås och fisksås. Vänd försiktigt ner fisken och strö över räkorna och kokosen.
    6. Servera woken med limeklyftor och eventuellt mer soja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben