Fisk- och skaldjurssoppa

Serverar: 8 portioner

God soppa.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 250 g rotselleri
  • 2-3 morötter
  • 5 potatisar
  • 1 fänkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 1 paket saffran
  • 3 msk tomatpuré
  • 4 dl vitt vin
  • 2 liter fiskbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • 500 g räkor
  • 300 g lagrad ost
  • Några tomater
  • 500 g fisk, t.ex. kolja
  • Ev kokta blåmusslor
  • Instruktioner

    1. Skala och skär lök, rotselleri, morot och potatis i mindre bitar. Ansa och strimla fänkålen. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
    2. Fräs alla grönsakerna tillsammans med saffran och lagerblad i lite olja i en stor kastrull utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré, vin och buljong. Låt det sjuda ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Skala räkorna. Skär osten i små tärningar. Skär tomater och fisk i grova bitar. Lägg ner det i soppan. Låt soppan koka upp och sjuda tills fisken är klar, 3-5 minuter. Lägg i räkorna och eventuellt kokta musslor. Låt dem bli varma. Fördela osten i sopptallrikarna. Häll på soppa och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    UffeP 13 november 2010

    mycket god soppa

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben