200 g "skaldjursmix" alternativt räkor, musslor och kräftor
1 fiskbuljongtärning
1 nypa salt
1 msk tomatpurè
1 msk fiskfond
Instruktioner
Börja med att tärna potatis, morötter och palsternacka i grova tärningar. Koka upp 1,5 liter vatten med en buljongtärning medans du tärnar. Sätt rotsakerna i vattnet när det börjar koka. Hacka purjolöken grovt medans det kokar upp igen och sätt den i grytan. Hacka tomaterna medans det kokar upp och sätt i dem. Låt allt börja koka ordentligt.
Tärna fisken grovt och sätt den i grytan. Sätt också i skaldjuren. Låt allt koka upp igen och låt koka på medelvärme c:a 20 minuter eller tills du är nöjd med tuggmotståndet på potatisen och morötterna.
Testa dig fram med när du sätter i de olika ingredienserna, fisken kokar lätt sönder och kräftorna kan förlora i smak om de får ligga i för länge.