Fisk & skaldjurssoppa med vitlökscrème

Serverar: 4 portioner

En mustig fisksoppa känns alltid rätt att bjuda på under kulna höstkvällar.

Ingredienser

  • 300 g laxfilé utan skinn
  • 300 g torskfilé utan skinn
  • 500 g oskalade räkor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • ½ g saffran
  • 2 msk smör
  • 2 msk konc. fiskfond
  • 3 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk hackad dill
  • Citronklyftor till servering
  • VITLÖKSCRÈME
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Dela lax och torsk i tärningar. Skala räkorna. Förvara fisk och räkor svalt. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och strimla purjolöken. Fräs lök, vitlök, purjolök och saffran i smör tills det blir blankt och smidigt utan att få färg. Tillsätt fiskfond, vatten och vin. Låt allt sjuda ca 10 min. Smaka av soppan med salt och peppar. Tillsätt grädden och dillen i soppan. Lägg ner lax- och torskbitarna. Låt sjuda vidare ca 5 min. Tillsätt räkor och låt allt bli varmt. Strö över grovt hackad dill. Vitlökscrème: Skala vitlöken och riv den fint. Blanda med crème fraiche och majonnäs, smaka av med salt och peppar. Servera soppan tillsammans med vitlökscrème, citronklyftor och ett gott bröd.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben