Fiskarhustruns soppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mums för oss som är glada i fisk!

Ingredienser

  • 300 g fisk
  • 1 lök
  • 1 burk hela tomater
  • 1/2 l fiskbuljong
  • 1 tsk timjan
  • 250 g räkor med skal (100 g utan skal)
  • 1 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Hacka löken. Sjud lök, tomat och buljong i 15 minuter. Skär fisken i munsbitar och småkoka tillsammans med resten i ca 5 minuter.
    2. Tillsätt grädde och räkor - hetta upp och servera med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    popik 5 augusti 2008

    Låter god men ska det verkligen bara vara 0,5 liter buljong till 4 personer, låter väldigt lite.

    frucaos 9 november 2009

    Håller med om att det låter lite, men det är så det står i receptet ... går bra att öka, men ta då mer buljongtärning också, och ev lite mer grädde.

    LisaDahlberg 31 januari 2010

    Hej! Den här soppan är jättegod! Till 4 pers räcker det inte om man inte har den som förrätt förstås ;-) Om man vill kan man ha i 1 dl vitt vin också =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben