Fiskbollar med oliver och vitvinssås

Serverar: 4 portioner

Så enkelt att tillaga, så lyxliknande på tallriken.

Ingredienser

  • 500 g gösfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 äggvita
  • 1 ½ dl mellangrädde
  • 20 urkärnade svarta oliver, helst kalamata
  • 2 scharlottenlökar
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 2 msk maizenaredning
  • Tillbehör
  • Ris
  • Sockerärter
  • Instruktioner

    Skär fisken i mindre bitar. Mixa fisken i matberedare tillsammans med salt och peppar. Tillsätt äggvitan och häll i grädden medan maskinen går. Hacka oliverna grovt och rör ner dem i fiskfärsen. Forma färsen till 8 stora bollar som läggs på en vattensköljd skärbräda. Skala och finhacka löken. Koka upp vattnet med lök, vin och salt i en traktörpanna. Lägg i bollarna och sjud dem under lock ca 10 min. Ta upp bollarna med en hålslev och håll dem varma under aluminiumfolie. Häll grädden i pannan. Låt koka 2 min. Smaka av med citronsaft och peppar. Rör i maizenaredningen. Låt koka 1 min. Servera med tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben