Fiskbuljong

Till buljongen använder du fiskben eller ett fiskhuvud (utan gälar) som blev över vid rensningen. Buljongen används till goda soppor eller såser. Buljongen går utmärkt att frysa

Ingredienser

  • Ca 500 g fiskben, ev huvud (utan gälar)
  • 1 gul lök
  • 2-3 persiljestjälkar
  • 1 morot
  • Ca 5 cm purjolök
  • 5-8 vitpepparkorn
  • Vatten
  • Det blir ca 3-5 dl buljong
  • Instruktioner

    1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och häll på vatten så det precis täcker grönsaker och fiskben.
    2. Koka upp och skumma väl. Låt det sjuda i ca 30 minuter.
    3. Sila bort grönsakerna och fiskben. Koka ihop tills hälften återstår och du får en fin buljong att göra såser och soppor på.
    4. Lycka till! smaklig måltid

    Liknande recept

    5
    15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fisk!
    Här får ni helgens bästa recept på en riktigt god fransk fiskrätt!...

    Nu är det gryttider
    Jag är egentligen en utpräglad sommarmänniska som njuter av värmen och...

    Lutfisken älskad eller hatad?!
    En del maträtter kan lämna en ganska oberörd, men så är det nog inte f...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben