Fiskburgare med kålsallad

Serverar: 4 portioner

Ett barnsnällt sätt att äta fisk. Tar 30 minuter att göra och är mycket godare än färdigköpta! Den som vill serverar med något annat tillbehör. 347 kalorier per portion 16 g fett 38 g protein 11 g kolhydrater

Ingredienser

  • 600 g vitkål
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk salt
  • 600 g sejfilé
  • ½ gul lök
  • 1 ägg
  • 1 krm mald svartpeppar
  • 2 msk olja
  • 2 dl matyoghurt
  • ½ msk senap
  • ½ dl hackad smörgåsgurka
  • 1 tsk curry
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Strimla vitkålen fint med mandolin eller osthyvel. Blanda den med vinäger och ½ tsk salt, låt stå 15 minuter. Skär fisken i mindre bitar, mixa den stötvis i en matberedare till en ojämn färs.
    2. Skala och finhacka löken. Blanda den förhand med fiskfärs, ägg, peppar och 1 ½ tsk salt. Forma färsen till burgare, stek dem i oljan 3 minuter per sida.
    3. Blanda yoghurt, senap, gurka och curry. Krama vätskan ur vitkålen med händerna. Servera den med fiskburgare, sås, citron i skivor eller klyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben