Fiskburgare med kålsallad
Ett barnsnällt sätt att äta fisk.
Tar 30 minuter att göra och är mycket godare än färdigköpta!
Den som vill serverar med något annat tillbehör.
347 kalorier per portion
16 g fett
38 g protein
11 g kolhydrater
Ingredienser
600 g vitkål
2 msk vitvinsvinäger
2 tsk salt
600 g sejfilé
½ gul lök
1 ägg
1 krm mald svartpeppar
2 msk olja
2 dl matyoghurt
½ msk senap
½ dl hackad smörgåsgurka
1 tsk curry
1 citron
Instruktioner
- Strimla vitkålen fint med mandolin eller osthyvel. Blanda den med vinäger och ½ tsk salt, låt stå 15 minuter.
Skär fisken i mindre bitar, mixa den stötvis i en matberedare till en ojämn färs.
- Skala och finhacka löken.
Blanda den förhand med fiskfärs, ägg, peppar och 1 ½ tsk salt.
Forma färsen till burgare, stek dem i oljan 3 minuter per sida.
- Blanda yoghurt, senap, gurka och curry.
Krama vätskan ur vitkålen med händerna.
Servera den med fiskburgare, sås, citron i skivor eller klyftor.
Liknande recept
Kommentarer (0)