Fiskgryta a la Babbo

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mamma Berith födelsedagsmiddag.

Ingredienser

  • 500 g fiskfilé, t.ex. lax, sej eller torsk
  • 500 g oskalade räkor
  • 5 medelstora potatisar
  • 1 stor morot
  • 1/4 kålrot
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olja till stekning
  • 1 förpackning krossade tomater, 500 g
  • 4 dl vatten
  • 1-2 dl crème fraiche
  • 2 fiskfondförpackningar (fond du chef)
  • 1 dl vit vermouth
  • ½ tsk socker
  • Dillkräm
  • 2 dl tjock yoghurt eller crème fraiche
  • 20 g hackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Finstrimlad purjolök
  • Instruktioner

    1. 1.Skala och tärna rotfrukterna. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs mjukt i olja i en panna. Skala räkorna.
    2. 2. Rör ihop yoghurt och den hackade dillen, smaka av med salt och peppar.
    3. 3. Koka ihop krossade tomater, vatten, vermouth och fiskfond. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt, och en nypa socker men tänk på att du redan fått rejält med sälta från fonden.
    4. 4. När grytan har bra smak, dela fiskfiléerna i 3 cm kuber och sjud försiktigt tillsammans med räkorna i grytan tills den är klar ca 5 min. Vänd ner rotfruksfräset.
    5. 5. Servera grytan med en klick dillkräm, finstrimlad purjolök och ett gott bröd.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben