Fiskgryta för sjöbusar

Serverar: 3 portioner

Tid: 30 minuter

En klart smarrig gryta som är en återkommande rätt på vårt bord.

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 1 st morot
  • 1 dm purjolök
  • 1 tsk curry
  • 6 dl fiskbuljong
  • 6 st potatisar
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ tsk salt
  • ½ krm peppar
  • 1 st röd paprika
  • 3/4 dl grädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk klippt dill el persilja
  • smör
  • Instruktioner

    1. Skala moroten & skär den i slantar. Skölj & skär purjolöken i ringar. Fräs lök, morot & curry i en kastrull. Häll över buljongen & låt den koka upp. Skala potatisen & skär den i 4 delar. Skär fisken i bitar. Lägg ner potatisen i buljongen. Tillsätt tomatpuré, vitlök, salt & peppar. Koka upp under lock ca 10min. Lägg ner fiskbitarna & koka ytterligare 5 min tills fiskbitarna blir vita och morötterna & potatisen blir mjuka. Skär paprikan i strimlor & tillsätt den. Blanda samman grädde & vetemjöl & häll ner redningen i grytan. Låt koka ytterligare 3 min. Strö dill el persilja över.
    2. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben