Välj din favoritfilé till grytan, eller blanda olika sorter.
Ingredienser
Fiskgryta
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 bit fänkål (100–150 g)
2 morötter
1 purjolök
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1 liter vatten (byt gärna 2 dl vatten mot vitt vin)
2 fiskbuljongtärningar eller 3 msk fiskfond
1 pkt saffran (1/2 g)
1 tsk salt
200 g räkor med skal
600 g fryst, halvtinad fiskfilé, t ex hoki, sej eller lax
Aïoli
1 dl lättmajonnäs
1 vitlöksklyfta
Instruktioner
- Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla fänkålen, morötterna och purjolöken.
Fräs grönsakerna i olja i en kastrull några minuter. Häll på tomatkross och vatten/vin. Tillsätt buljongtärning/fond och saffran. Låt puttra 5 min, salta.
- Skala räkorna och skär fisken i kuber. Lägg i fiskbitarna och sjud ytterligare 5 min.
Aïoli: Pressa vitlöksklyftan i majonnäsen och rör ihop.
- Tillsätt räkorna till grytan strax före servering. Servera med aïolin och gärna en bit bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...