Fiskgryta med citrontimjan
Timjan är våran favoritört och vi gör av med mycket här hemma!
Denna går även bra att göra med vanlig timjan och lite citronrasp. Vill du ha den matigare släng i ett par potatisar eller en burk stora vita bönor, utan spad.
Ingredienser
600 g torsk eller hokifilé
1 purjolök
2 röda paprikor
2 gröna paprikor
3 vitlöksklyftor
2 msk citrontimjan
1 msk dragon
3 msk olivolja
1 l fiskbuljong (fond eller tärning + vatten)
Salt
Svartpeppar
1 burk minimajs
Instruktioner
- Ansa och strimla purjon. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs purjo, paprika, hackad vitlök, citrontimjan och dragon i olivoljan i en gryta.
Tillsätt fiskbuljong, salt och peppar. Sjud under lock 10 minuter. Skär fisken i kuber och dela majsen på mitten. Tillsätt fisk och majs och sjud ytterligare 5 minuter.
- Servera med crème fraiche smaksatt med sambal och hackad vitlök och bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)