Fiskgryta med havskräftor

Serverar: 4 portioner

Gott att servera ris eller pressad potatis till. Hittar du inga havskräftor blir det lika festligt med vanliga kräftor.

Ingredienser

  • 200 g vit valfri fisk
  • 200 g laxfilé
  • 4 kokta havskräftor eller vanliga kokta kräftor
  • 2 potatisar
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 purjolök
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 3 tomater
  • 3 msk olivolja
  • 3 - 4 msk Touch of taste fisk- eller hummerfond
  • 1 liter vatten
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Tärna fisksorterna i ca 2 cm stora bitar. Skala och tärna potatisen. Ansa och strimla fänkål, purjolök och selleri. Hacka tomaterna.
    2. Hetta upp olja i en stor kastrull, fräs upp grönsakerna i oljan. Häll på fond, vatten samt tomatpuré och låt koka upp. Krydda och låt koka i 3-4 minuter.
    3. Ta bort halva mängden grönsaker och mixa det som är kvar med hjälp av en stavmixer. Lägg ner fiskbitarna och låt allt sjuda ett tag tills fisken känns fast och fin. Tillsätt de borttagna grönsakerna.
    4. Toppa grytan med havskräftor eller vanliga kräftor. Är de små kan du placera en i varje tallrik istället.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    Jorcarl 14 november 2008

    Hej, detta recept tycker jag passar bra till denna bilden, kram JC

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben