Fiskgryta med örter

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 25 minuter

God vardagsgryta som jag provat mig fram till.

Ingredienser

  • 1 fiskblock Hoki (eller annan valfri fisk)
  • 3-4 dl vatten
  • ½ fiskbuljongtärning
  • 2 stora tomater
  • 2 tsk tomatpuré
  • ½-1 tsk torkad timjan
  • ½-1 tsk torkad mejram
  • ½-1 tsk torkad basilika
  • Ca ½ dl Dill
  • Smör (valfritt)
  • Soja
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Maizena
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, fiskbuljong och smör. Dela fiskblocket i mindre bitar och lägg ner i grytan tillsammans med timjan, mejram, basilika, tomatpuré och lite soja för att få färg på grytan.
    2. Låt puttra en stund och blanda sedan ner tomaterna skurna i bitar eller skivor. Låt puttra tills fisken är klar och tomatbitarna har blivit mjuka. Tillsätt dillen.
    3. Red med Maizena till önskad konsistens. Smaka av med salt och citronpeppar.
    4. Servera med kokt, pressad potatis.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nu är det gryttider
    Jag är egentligen en utpräglad sommarmänniska som njuter av värmen och...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben