God vardagsgryta som jag provat mig fram till.
Ingredienser
1 fiskblock Hoki (eller annan valfri fisk)
3-4 dl vatten
½ fiskbuljongtärning
2 stora tomater
2 tsk tomatpuré
½-1 tsk torkad timjan
½-1 tsk torkad mejram
½-1 tsk torkad basilika
Ca ½ dl Dill
Smör (valfritt)
Soja
Salt
Citronpeppar
Maizena
Instruktioner
- Koka upp vatten, fiskbuljong och smör. Dela fiskblocket i mindre bitar och lägg ner i grytan tillsammans med timjan, mejram, basilika, tomatpuré och lite soja för att få färg på grytan.
- Låt puttra en stund och blanda sedan ner tomaterna skurna i bitar eller skivor. Låt puttra tills fisken är klar och tomatbitarna har blivit mjuka. Tillsätt dillen.
- Red med Maizena till önskad konsistens.
Smaka av med salt och citronpeppar.
- Servera med kokt, pressad potatis.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Nu är det gryttider
Jag är egentligen en utpräglad sommarmänniska som njuter av värmen och...