Fiskgryta med philadelphiasås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Torskrygg är att föredra

Ingredienser

  • 4 st torskfilé, (ryggbitar) ca 130g st, färsk eller fryst
  • ½ tsk svartpeppar, grovmalen
  • ½ msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • ½ pressad limefrukt
  • 2 msk matolja, ( 1 msk rapsolja + 1 msk olivolja )
  • Sås
  • 1 strimlad gul lök, ca 70g
  • ½ strimlad röd paprika, ca 70g
  • ½ strimlad gul paprika, ca 70g
  • 1 msk curry
  • 1 msk pulvergrönsaksbuljong
  • ½ msk paprikapulver
  • 2 msk Ajvar Relish
  • ¼ rivet skal av limefrukt
  • 3 dl philadelphiaost (naturell
  • 2½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Vänd torskfilén tillsammans i matoljan, alla kryddorna och den pressade limen. Lägg blandningen i ett ugnssäkert fat. Värm ugnen till 200 grader , stek torskfilén ca 15-20 minuter,slå bort spadet om fisken är fryst.
    2. Såsen: Häll oljan i en gryta och fräs alla grönsaker några minuter eller tills de tar färg, strö över alla kryddor, buljongpulver och limeskalet och fräs några sekunder. Späd med vatten och låt såsen sjuda på svag värme under lock 5 minuter, rör ner philadelphia och låt såsen sjuda 2-3 minuter. Smaka av.
    3. Häll såsen över fisken och servera rätten med kokt ris eller kokt potatis.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben