Fiskgryta med saffran, vitt vin och tomat

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En mustig och smakrik fiskgryta som passar lika bra till vardag som till fest. Ca 1000 kcal för hela grytan = 250 kcal per portion

Ingredienser

  • 4 vitlöksklyftor , skivade
  • 1 gul lök , delad och skivad
  • 1 fänkål , skuren i minde bitar
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 paket saffran
  • salt och peppar
  • 100 g pasta (typ penne)
  • 400 g fisk i bitar, t.ex. lax, torsk och abborre
  • Några kvistar timjan , plockad
  • Instruktioner

    Fräs vitlök, lök och fänkål i olivolja i en gryta några minuter utan att det tar färg. Häll i vitt vin, vatten, tomatkross, buljongtärning och saffran. Låt småputtra ca 25 minuter. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Lägg i fisk, timjan och kokt pasta i soppan och koka 1 minut. Dra kastrullen åt sidan och låt stå ca 5 minuter. Servera med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spansk ljuvlig fiskgryta
    En rikigt somrig, medelhavssoppa, den doftar underbart och smakar ljuv...

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben