Fiskgryta med saffranscrème

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lätt smakrik och lättlagad

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 400 g skivad potatis
  • 200 g skivad morot
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 370 g krossade tomater med örter
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 200 g laxfilé
  • 200 g koljafilé alt liknande vit fisk
  • Saffranscrème
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ g saffran
  • Tomat
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olja i en rymlig kastrull och bryn potatis, morot, lök och vitlök i 5 minuter.
    2. Slå på krossade tomater, vitt vin och vatten. Salta och peppra.
    3. Koka tills potatisen mjuknat, cirka 15 minuter. Lägg i fisken och koka upp en gång till.
    4. Stäng av värmen, lägg på ett lock och låt och låt ytterligare 5 minuter.
    5. Rör ihop saffranscrèmen och servera den till soppan.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben