Fiskgryta med tahini

Serverar: 4 portioner

Mustig fiskgryta, jag blandade ned riset när det var färdigt.

Ingredienser

  • 400 g djupfryst torsk eller hoki, tinad
  • 3-5 krm salt
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 gula lökar, skivade
  • 1 msk smör eller margarin
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 liten burk kokosmjölk (ca 1,6 dl)
  • ca 1 dl fiskbuljong av fond eller tärning
  • 1-2 msk tahini (sesamfröpasta)
  • 1 msk sesamfrön
  • 4 portioner jasminris, kokt
  • ca 500 g broccolibuketter, kokta
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i små portionsbitar. Blanda dem med salt och 1 tsk gurkmeja i en bunke och låt det dra 15-30 minuter.
    2. Stek löken i fettet tillsammans med spiskummin tills den mjuknar. Häll i kokosmjölk och buljong och smaksätt med tahini. Låt koka upp och lägg sedan i fisken. Koka tills den är precis genomkokt, 3-4 minuter. Strö på sesamfrön.
    3. Servera med nykokt ris och broccoli.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben