Fiskgryta med vitlökscrème

Serverar: 2 portioner

Snabblagad rätt och kalorilätt och jättegott.

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond, konc
  • 1 dm purjolök
  • ½ fänkål
  • 1 morot
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 msk ljus redning, Maizena
  • Ca 200 g ekologisk torskfilé
  • Ca 200 g laxfilé
  • ½ röd paprika
  • 1 dl gröna ärter
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Vitlökskräm
  • ½ dl crème fraiche, 34 %
  • ½ vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet och kycklingfonden i en gryta. Skölj och skiva purjolöken och fänkål. Skala och skiva moroten. Lägg purjolök, fänkål och morötter i grytan och låt koka i 3 minuter. Tillsätt citronsaft och ljus redning och låt koka i 3 minuter. Rör om i grytan under tiden.
    2. Tärna fisken och skölj och skiva paprikan och lägg ner i grytan tillsammans med ärtor och låt grytan få rtt uppkok. Sätt på lock och ta av grytan av plattan och låt den stå i 5 minuter. Rör om försiktigt och smaka av grytan med salt och peppar.
    3. Vitlökscrème: Blanda vispad crème fraiche med riven vitlök och smaksätt med salt och peppar. Servera fiskgrytan med vitlökscrème och kokt pressad potatis.
    4. Receptet går bra att dubbleras om man vill

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben