Serverar: 4 portioner
En fiskgryta med vin och saffran.
Skala potatisen och löken och skär dem i sockerbitstora tärningar. Skålla tomaterna i kokhett vatten och skala dem. Skär tomaterna och övriga grönsaker i tärningar. Fräs potatis, fänkål och lök i smör i en stor kastrull på svag värme i 3 minuter. De ska inte ta färg. Blanda ner paprika- och tomattärningar. Tillsätt curry och saffran och låt kryddorna fräsa med någon min. Späd med vin och buljong och låt sjuda i några minuter. Vispa ner mjölken så att den blandar sig väl med buljongen. Smaka av med salt och cayennepeppar. Lägg i fisken delad i 2-3 centimeter stora bitar och sjud den några minuter. Strö över dill och persilja och servera omedelbart. Servera gärna med ris, ett gott lantbröd och en klick aioli.
Oj så Gott!! Kommer absolut att serveras fler gånger. Tog inte en evighet att göra heller vilket är ett pluss på en vardag! Jag skulle sätta betyget "6" om det gick!! Hälsningar Hillan :-)
Otroligt GOTT ! Går utmärkt att förbereda dagen innan och bara hösa i fisk, räkor och kryddgönt innan den ska ätas, måste förstås koka en liten stund till fisken är klar. Håller med, synd att det inte finns en sexa.