Fiskgryta Smögen

Serverar: 4 portioner

En fiskgryta med vin och saffran.

Ingredienser

  • 350 g blandade fiskfiléer i bitar, t.ex. torsk och kolja
  • 2 potatisar
  • 1 liten gul lök
  • 2 tomater
  • 0.5 fänkålsstånd
  • 0.5 röd paprika
  • 1 msk smör
  • 0.5 pkt saffran
  • 1 tsk curry
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl fiskbuljong av tärning
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm cayennepeppar
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    Skala potatisen och löken och skär dem i sockerbitstora tärningar. Skålla tomaterna i kokhett vatten och skala dem. Skär tomaterna och övriga grönsaker i tärningar. Fräs potatis, fänkål och lök i smör i en stor kastrull på svag värme i 3 minuter. De ska inte ta färg. Blanda ner paprika- och tomattärningar. Tillsätt curry och saffran och låt kryddorna fräsa med någon min. Späd med vin och buljong och låt sjuda i några minuter. Vispa ner mjölken så att den blandar sig väl med buljongen. Smaka av med salt och cayennepeppar. Lägg i fisken delad i 2-3 centimeter stora bitar och sjud den några minuter. Strö över dill och persilja och servera omedelbart. Servera gärna med ris, ett gott lantbröd och en klick aioli.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (2)

    hillan66 23 mars 2009

    Oj så Gott!! Kommer absolut att serveras fler gånger. Tog inte en evighet att göra heller vilket är ett pluss på en vardag! Jag skulle sätta betyget "6" om det gick!! Hälsningar Hillan :-)

    dolores 7 september 2009

    Otroligt GOTT ! Går utmärkt att förbereda dagen innan och bara hösa i fisk, räkor och kryddgönt innan den ska ätas, måste förstås koka en liten stund till fisken är klar. Håller med, synd att det inte finns en sexa.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben