Fiskpanna

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket gott.

Ingredienser

  • 3-4 schalottenlökar
  • 1 msk margarin eller smör
  • 2 dl hackade örter t ex dill, persilja, timjan, dragon
  • 1 dl vitt vin
  • 2,5 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 500 g fiskfilé (ca 1,5 kg hel fisk) t ex gädda
  • 200 g räkor med skal
  • Instruktioner

    Skala och skiva löken. Fräs löken i matfettet i en traktörpanna. Tillsätt örterna. Häll över vin, buljong och crème fraiche. Krydda med salt och peppar. Skär fisken i portionsbitar. Sjud fisken i såsen ca 5 min. Red ev av med maizenaredning. Skala räkorna och strö över fisken. Servera med färsk potatis och sallad.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben