Fiskpinnar

Serverar: 4 portioner

Goda fiskpinnar långt från de färdigköpta smaklösa pinnarna. Servera med en kokt potatis eller potatismos och en kall sås.

Ingredienser

  • 600 g sej eller kummelfilé
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl ströbröd
  • Rivet skal från 1 citron
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör
  • Rapsolja
  • Kall sås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk hackad dill
  • 1 tsk hackad persilja
  • 1 tsk hackad gräslök
  • Instruktioner

    Skär fisken i strimlor. Tvätta en citron och riv bort det yttersta gula skalet. Blanda raspet med ströbröd. Vänd fiskpinnarna först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i det smaksatta ströbrödet. Stek fiskpinnarna i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra lätt under stekningen. Blanda alla ingredienser till såsen. Servera med lättkokta grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatismos
    Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...

    Populäraste maten
    Vad vi äter mest i Sverige? Inget snack, falukorven leder år efter år....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben