En av mina egna favoriter! Denna fiskpuddingen är verkligen supergod, inte alls som den man fick i skolan när man var liten ;)
Ingredienser
2 dl rundkornigt risgryn
4 dl vatten
1,2 liter mjölk
3 ägg
600 gram torsk (rensad)
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
Dill
Instruktioner
- Smörj och bröa en ugnsform.
Koka riset och vattnet tills vattnet kokat in.
Späd sedan med mjölken och låta koka med omrörning tills gröten är färdig! Låt sedan gröten svalna lite.
- Vispa upp äggen och blanda ner i gröten (det är här viktigt att gröten hunnit svalna lite annars blir det äggklumpar om gröten är för varm!)
Skär fisken i små kuber och blanda ner den i gröten också! sedan smaksätter du med salt och peppar.
- Häll sedan detta i ugnsformen och strö lite ströbröd och hackad dill uppe på fiskpuddingen. Sedan är det bara att grädda i ugnen på 200-225 grader i ca 30 min
- Denna goda fiskpuddingen skall enligt mig serveras med kokt potatis, gröna ärtor och smält smör! (äkta smör)
- Smaklig måltid!
Liknande recept
Kommentarer (1)
MIn son sa att jag är den bästa mamman i världen som lagar såå god mat:) (9år) Jag tyckte den var okey.