Fiskspett med ingefärssås

Serverar: 4 portioner

Ljuvlig, doftande ingefärsås serveras till saftiga fiskspett och nudelsallad

Ingredienser

  • 250 g äggnudlar
  • 250 g vitkål
  • 1 rödlök
  • 2 morötter
  • 100 g cashewnötter
  • 2 msk olja
  • 600 g laxfilé utan skinn
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 150 g salladskål
  • Hackad koriander eller persilja
  • 2 halverade limefrukter
  • Ingefärssås
  • 2 dl ljus soja
  • 4 msk råströsocker eller farinsocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Strimla vitkålen fint. Strimla lök och morötter.Fräs kål, lök och morötter lätt med nötterna i olja. Häll av vätskan från nudlarna och rör ner dem i blandningen.
    2. Koka upp soja, socker och majsstärkelse under omrörning till såsen. Tillsätt riven ingefära.
    3. Skär laxen i 4 portionsbitar. Salta och peppra och trä dem på grillspett. Stek dem på bägge sidor i lite olja.
    4. Lägg strimlad kinakål i botten på tallriken, lägg kålwoken och laxen ovanpå och häll över såsen. Strö över hackad koriander eller persilja. Servera med limehalvor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben