Fisktagine med gryn

Serverar: 6 portioner

Ett rätt inspirerad av Medelhavets svalka och Saharas hetta. Tagine kallas både kärlet, ett ugnssäkert djupt lerfat med toppigt lock, och rätterna som liknar olika gryträtter. De görs med couscous, ris, gryn eller potatis, grönsaker och lamm, fisk eller kyckling. Tagine tillagas ofta under lång tid i ugnen, som när vi gör mat i lergryta.

Ingredienser

  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk grovkrossade kryddpepparkorn
  • 2 tsk finhackad spansk peppar
  • 2 morötter i slattar
  • 3 dl krossade korngryn
  • 1 tsk salt
  • 8 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 400-600 g tinad fiskfilé (torsk, kolja eller sej)
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Använd en ugnssäker gryta eller panna med lock. Hetta upp oljan och fräs gurkmeja, kryddpeppar samt spansk peppar ett ögonblick. Rör ner morötter och korngryn och fräs en minut under omrörning.
    2. Tillsätt salt, vatten och fiskbuljongtärning. Koka upp och låt korngrynen koka under lock 15 minuter tills vattnet börjat koka in.
    3. Skiva fiskblocket och bädda ner skivorna i korngrynen. Sätt in på nedre falsen i ugn som förvärmts till 225 grader. Fortsätt att låta rätten sjuda under lock i ugnen ungefär 20 minuter.
    4. Garnera med persiljeblad. Servera rätten ur grytan. Skeda varm fiskbuljong över rätten på tallriken om mer vätska önskas.

    Liknande recept

    4.5
    3 min
    1
    2
    4.7
    1 h 45 min
    4
    55

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben