Fläskfilé Africana

Serverar: 4 portioner

Ljuvliga dofter från Afrika med en rätt som alla tycker om. Du kan naturligtvis variera tillbehören efter eget önskemål.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 3 dl ris
  • Skalat av en limefrukt
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 - 2 msk curry
  • 2 bananer
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mellanmjölk
  • Salt
  • peppar
  • 150 g konserverade mandarinklyftor
  • 150 g ananas i bit
  • ½ slanggurka
  • 1 - 2 sharonfrukter
  • 3 msk mango chutney
  • 1 dl cashewnötter
  • Instruktioner

    1. Tillaga riset enligt förpackningens anvisningar. Riv skalet på limefrukten.
    2. Putsa fläskfilén och tärna köttet i munsstora bitar. Smält matfettet i en stekpanna. Strö curryn i stekpannan och låt den fräsa upp på medelvärme i ca 30 sekunder. Lägg ner köttbitarna i stekpannan och stek dem gyllenbruna, ca 4 minuter.
    3. Mosa bananerna i en skål. Häll grädde och mjölk över bananerna. Blanda väl. Häll banansåsen över köttet och låt alltsammans fräsa upp. Smaka av med curry, salt och peppar.
    4. Låt mandarinklyftorna och ananasbitarna rinna av. Ansa gurkan och skär den i tärningar. Skär sharonfrukten i skivor.
    5. Lägg upp ris, mango chutney och frukt på 4 tallrikar. Strö limeskal över riset. Lägg fläskfilen med sås i mitten. Strö över lite cashewnötter. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pia61 14 mars 2009

    Verkligen jättegott! Gjorde detta till vår Melodifestivalkväll, alla gillde det skarpt! Tack för ett gott recept! PIA

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben