Fläskfilé i krämig pepparsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

God och enkel fläskfilé i en smakrik pepparsås

Ingredienser

  • Ca 600 g fläskfilé
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk krossad rosépeppar
  • 2 tsk krossad svartpeppar
  • 1 tsk krossad torkad grönpeppar
  • ½ röd paprika
  • Salt
  • 2 msk soja
  • Instruktioner

    Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor, platta ut med t ex en gaffel. Stek i smör i en stor panna. Salta lite. Ta upp filéerna och lägg åt sidan en stund. Skär eller strimla paprikan i mycket tunna skivor och stek i pannan. Ta upp och lägg med köttet. Rör ihop crème fraiche och grädde i stekpannan rör om noga. Låt koka någon minut under omrörning. Tillsätt dom olika pepparsorterna och soja. Lägg filéerna och paprikan i såsen och låt det småputtra några minuter. Servera med klyftpotatis eller pommes frites samt en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben