Fläskfilé i krämig senaps- och purjolökssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Enkel och lyxigt god bjudrätt med krämig purjolökssås.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk + 1 msk smör
  • 1 tsk + ½ tsk 1 + 1 krm salt
  • 2 krm + 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 purjolök
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • ½ dl vatten
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 köttbuljongtärning
  • 150 g sockerärtor
  • 80 g babyspenat
  • Tillbehör
  • 3 dl jasminris
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Putsa och skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Bryn köttet runt om i 1 msk smör i en stekpanna. Tillsätt vitlöken och låt fräsa med 1 minut Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg köttet på ett fat.
    2. Ansa och skär purjolöken i 2 cm tjocka skivor. Fräs den mjuk i stekpannan. Vispa i crème fraiche, vatten, senap, buljongtärning, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Koka upp och låt puttra 1 minut.
    3. Lägg i köttet och låt puttra tills köttet är genomkokt, ca 5 min.
    4. Stek salladsärtorna i 1 msk smör ca 1 minut. Vänd i spenaten. Krydda med 1 krm salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben