Fläskfilé i ostsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En mkt god & uppskattad rätt

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé putsad och skuren i 2 cm breda skivor
  • smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 pkt bacon i tärningar , knaperstekt
  • 1 röd paprika , tärnad
  • 1 liten purjolöl , strimlad
  • 125 g Creme Bonjour Cheddar
  • 1 dl köttbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Bryn fläskfiléskivorna i smör. Salta och peppra. Lägg över skivorna i en ugnssäker form. Strö över bacon, paprika och purjolök. Smält osten i en kastrull på svag värme. Rör ner buljong och grädde. Låt puttra en stund. Häll såsen över kötet och gratinera i 225 grader ca 20 minuter tills rätten fått färg.
    2. Servera gärna med ris eller varför inte potatisklyftor eller pommesfrites

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    gosmosa 2 februari 2009

    Denna maträtt kommer vi att göra fler gånger. Väldigt gott och framför allt lättlagat. MUMS

    gunnelpetersson 16 januari 2010

    Mycke gott !! bjudit detta till olika gäster och blivit mycke uppskattat.man kan steka köttet i förväg och göra såsen strax innan det ska ställas in i ugnen . MVH gunnel

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben