Fläskfilé i stark salsasås

Serverar: 6 portioner

Underbart god kombination!

Ingredienser

  • 2 fläskfiléer
  • 6 stora eller 10-12 små bakpotatisar
  • Marinad
  • 2.5 dl chiliketchup eller vanlig ketchup med tabasco
  • 1 dl florsocker
  • 0.5 dl vinäger
  • 0.5 dl worchestersauce
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • Tabasco efter smak
  • 1 grovt riven salladslök
  • Salt
  • Peppar
  • Sallad
  • 600 g finskuren stjälkselleri
  • 4 små äpplen (Cox Orange) i tärningar
  • 1 knippa storbladig persilja
  • Sås
  • 1.5 dl lättyoghurt
  • Salt
  • Peppar
  • Ev lite riven lök eller hackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till marinaden och låt fläskfiléerna dra cirka en timme.
    2. Gör små snitt i potatisarna och baka dem i ugnen på 180 grader i en och en halv timme om det är stora potatisar. De kan bakas i god tid, läggas i folie och hållas varma.
    3. Lägg fläskfiléerna tillsammans med lite marinad i ett eldfast fat och grilla dem i ugnen i gott och väl tio minuter på varje sida, 22 minuter totalt. Låt dem vila fem minuter och skär dem sedan i bitar och lägg tillbaka dem i den varma marinaden.
    4. Blanda ingredienserna till salladen, vispa dressingen och häll över. Låt salladen dra cirka en halvtimme. Rör såsen till potatisen och servera kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben